Karácsonyi kutyavásár

Szerző: W. Bruce Cameron
Eredeti cím: The Dogs of Christmas
Oldalszám: 232
Kiadó: Könyvmolyképző
Josh ​Michaels magányosan nyalogatja sebeit coloradói otthonában.
Ám életét feldúlja, amikor a szomszédja – legnagyobb megrökönyödésére –az ő nyakába varrja mindenórás kutyáját. Lucy melegbarna kutyaszeme azonban rögtön leveszi őt a lábáról, és , elhatározza, hogy mindent megtesz a kutyamamáért és imádnivalónak ígérkező kölykeiért.
Azelőtt sosem volt kutyája, ezért az állatmenhelyhez fordul segítségért. Megismerkedik Kerrivel, a gyönyörű és éles nyelvű állatbaráttal. Irányítása alatt Josh megtanulja, hogyan nevelje fel a kiskutyákat, hogy aztán örökbe adhassa őket a menhely Karácsonyi kutyavásárán. Mindeközben fülig beleszeret a lányba.
Azonban még annál is szerelmesebb lesz újdonsült, bundás családjába, akik váratlan boldogsággal aranyozzák be a napjait. Vajon képes lesz-e elszakadni imádott kiskutyáitól. Kerri és közte is feszültté válik a viszony; Josh nem akarja elveszíteni a lányt, ám nem tudja, hogyan hozhatná helyre a dolgokat.
Vajon igazán képes gyökerestől felforgatni az ember életét egy alomnyi karácsonyi meglepetés?

Értékelésem
A borítója fogott meg a könyvnek, nagyon hangulatos kis regénynek tűnt, ha az ember karácsonyi romantikus hangulatban van, ezért direkt tartogattam a könyv elolvasását a karácsonyi időszakra. Nem is csalódtam, sőt talán kicsit túl csöpögősre is sikerült.

Rögtön az események közepében találjuk magunkat, Joshra rátukmálja a nagyon bunkó szomszédja az exbarátnőjének a kutyáját. Ez a rész volt a kedvencem, hatalmasakat kacagtam a pasi reakcióin. Ugyanakkor, rögtön itt egészen hihetetlenné válik a történet, ugyanis nehéz elképzelni, hogy egy felnőtt férfi, akinek sosem volt kutyája, ilyen lelkesedéssel és odaadással viselné gondját egy vadidegen kutyának. Pontosabban nem is konkrétan ez a hihetetlen, hanem ahogy beszél a kutyához, valahogy elég furcsa nekem.
Na de ha ezen túlléptünk, akkor szinte már meg is születtek a kiskutyák és kezdődik az igazi bonyodalom. Bekerül a képbe Kerri az állatmenhelyről, aki próbál tanácsokat adni a kiskutyák neveléséhez, ebből pedig villámgyorsan kialakul a románc. A probléma később az, hogy Kerri szerint Josh még mindig a volt barátnőjébe szerelmes, továbbá azt sem nézi jó szemmel, hogy a pasi annyira megszereti a kölyköket, hogy nem is nagyon akarja új gazdikra bízni őket. Tehát gyakorlatilag a cselekmény ennek a két konfliktusnak a felgöngyölítése cukormázzal bevonva.

Erről az apró kis történetről nem is igen lehet ennél sokkal többet írni, az mindent lefed, hogy végtelenül aranyos és szórakoztató. Ajánlom mindenkinek egy röpke kikapcsolódásra, de ne karácsonyi olvasmánynak, mert ahhoz gyakorlatilag semmi köze sem volt :)

Külföldi borítók széles tárháza, egyik elragadóbb, mint a másik:









Megjegyzések