A tigris végzete

Szerző: Colleen Houck
Sorozat: Tigris 4.
Eredeti cím: Tiger's Destiny
Oldalszám: 520
Kiadó: Könyvmolyképző

A Durga istennőtől kapott három küldetés teljesítése után már csak egyetlen prófécia áll a tigris átkának megtörésén fáradozó Kelsey, Ren és Kishan útjában. Ám minden eddiginél nagyobb, életveszélyes erőpróba vár rájuk, versenyfutás az idővel és Lokeshsal, a gonosz varázslóval: a bengáli-öbölbeli Andamán-szigeteteken kell fölkutatniuk Durga utolsó adományát, a tűzkötelet.

A nagy sikert aratott Tigris sorozat várva várt negyedik kötetében folytatódik a jók harca a gonoszság ellen, kiderül, mire képes a szeretet meg a hűség, és egyszer s mindenkorra föltárul a tigrisek igazi végzete.

Értékelésem

Na hát ez a fülszöveg rendkívül sokatmondóra sikeredett, bár nagyon nem is volt más az elvárás, ennél a sorozatnál ugyanis mintha a magyar kiadó szántszándékkal a lehető legpocsékabb fülszöveget adta volna a könyvekhez. Az első köteté például annyira pocsék, hogy az alapján biztos hogy a kezembe se vettem volna a könyvet, pedig bevallom, a top 5 kedvenc sorozatom egyike. Szóval a béna fülszöveg helyett itt a hivatalos book trailer:
A kötet angolul 2012-ben jelent meg, tehát valamiféle különös és misztikus gonosz erők jóvoltából 6 kemény évet kellett várnunk a magyar megjelenésre. Ha szigorúan vesszük, a harmadik rész 2014-ben jelent meg magyarul, de akkor is bő 4 évről beszélünk. Ennyi idő alatt a legtöbb ember gondolom elfelejtette az előző részek cselekményét, feladta a reményt, vagy elolvasta angolul. De most inkább nem is hergelem bele magam a Könyvmolyképző kiadó rendszeres ilyen húzásaival kapcsolatos dühömbe. Arról is csak visszafogottan nyilatkozom, hogy ezek után képesek voltak ilyen, a fent látható förtelmesen ronda borítóval kiadni. Honnan jött mégis ez a lila? Ezen még túl is teszem magam, de milyen tigris az ott rajta? Eddig teljesen követhető, és a könyvhöz passzoló tigrisek voltak a borítón. Legfőképpen pedig: mik azok a fények, csillámok vagy mik? Ehhez képest a külföldi borítók:


A kötetről elmondható, hogy hozza az írónőtől megszokott színvonalat és stílust. Ismét belevethetjük magunkat egy újfajta mitológiai világba, itt éppen a tűz van a középpontban. Kelseynek és a tigriseknek most a tűz birodalmán kell végigmenniük, ahol szokás szerint számos ismeretlen lénnyel, növényekkel, kultúrával találkozunk, amik lenyűgözően vannak ábrázolva. Tényleg úgy éreztem magam olvasás közben, mintha ott járnék én is. Ebben a szakaszban kapott kiemelt figyelmet egy főnixmadár, aki végre őszinteségre kényszerítette Kelseyt. A lány egyébként ebben a részben mintha elviselhetőbb lenne mint az előzőekben, csak párszor éreztem kísértést arra hogy jól fejbe verjem egy lapáttal. Ren és Kishan nagyjából hozták az eddig megszokott formájukat, bár a könyv vége felé éreztem némi változást. Spoiler nélkül erről szinte nem is írhatok semmit, de annyit azért igen, hogy Durga sokkal többet szerepel, mint eddig összesen.
Az ő személyiségétől viszont kirázott a hideg, kimondottan utáltam szegényt. Ez az érzés egyébként a végére sem múlt el. Kelsey ebben a szakaszban meglehetősen hisztisen viselkedett, duzzogott is, de ez kivételesen tetszett benne, mert hihetővé és nagyon emberivé tette. Bár fáj bevallani, azért hasonló helyzetben én se viseltem volna jobban a dolgokat.

Óriási csavarok voltak a történetben, váratlan fordulatoktól hemzsegett, bár az egyik utolsót már sejtettem egy ideje, illetve korábban is volt rá egy halovány utalás, ami segíthetett. Gondolom, ami mindenkit leginkább foglalkoztat az az, hogy kit is választ végül Kelsey. Ezt természetesen nem fogom elárulni. Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, szerencsére a győztesnek szurkoltam. Viszont úgy érzem, hogy valódi választásról, döntésről nem beszélhetünk. Kelsey gyakorlatilag semmiféle döntést nem volt képes hozni, úgy érzem, a fiúk, illetve a helyzet volt az, ami végül eldöntötte a kérdést. Ez egy kicsit zavar, mert igazán a sarkára állhatott volna, és megmondhatta volna hogy mit akar. Ebben a részben egyébként ezen kívül erre nem lehet panasz, többször is segített a tigriseknek, sőt, párszor épp ő volt, aki megmentette a csapatot.

Ajánlom a könyvet mindenkinek, remélem senki se hagyja félbe a sorozatot a hosszú várakozás miatt, mert méltó befejezése sorozatnak. A korábbi részeknél megszokott módon érzelmi hullámvasúton visz át minket, néha sírhatnékom volt a bánattól, néha pedig nem győztem elég gyorsan lapozni izgalmamban.

A képek a pinterest táblámról származnak: https://www.pinterest.com/afresli/blog/ 



Megjegyzések