BubbleBook - Westeros megaBubble - doboznyitás

Némi csúszással, de végre megérkezett a BubbleBook következő mega meglepetésdoboza. Feltételezem azért követte ez ilyen gyorsan az előzőt, mert a Trónok harca téma most különösen aktuális a 8. évad kezdése miatt. Nagyon izgatott voltam, hiszen ez szintén egy számomra kimondottan kedves tematika, meg hát nem is két fillér volt.

A doboz tetején szépen összehajtogatott, lepecsételt papír lapult, aminek rettentően örültem. Egészen addig, míg ki nem derült, hogy a viaszpecsét befolyt a papírrétegek közé, és egyébként is valami olyan anyagból készült, hogy egyszerűen nem volt hajlandó leválni.Ennek eredménye, hogy ez a fantasztikus meglepetés inkább elszomorított, ugyanis elszakadt. Ez egyébként az Éjjeli őrség esküje, ami talán még így is kitehető (autentikusabb?), de az biztos hogy mindig eszembe fog jutni róla ez az incidens.

Ezek után egy Funko Pop figura került a kezembe, Havas John formában. A Középföldés dobozból kiindulva feltételezem, hogy most is véletlenszerűen kaptuk a szereplőket, de én nagyon örülök az enyémnek. Bár mivel korábban olvastam, hogy sokan olyan figurákat kaptak, ami már megvan nekik, gondolom ez az eset itt is fennáll, ezért talán eleve a Funko Pop nem a legjobb választás. Mivel ekkora népszerűségnek örvend mostanság, sokan a kedvenceiket már úgyis megvették.

Még egy hatalmas doboz lapult a csomagban, egy 3D-s bögre vörös sárkánypikkely mintával. Ez ismét remek ajándék, külön tetszik, hogy nem egy újabb hagyományos formájú bögrére egyszerűen rányomott minta, hanem teljes valójában valami különleges. Az anyaga sem szokványos, egészen fura a tapintása. Ahogy olvastam, volt aki Stark ház stílusú bögrét kapott, kíváncsi vagyok, annak milyen lehet a borítása.


Külön hálás vagyok a könyves gyertyáért, ami "Éjkirály illatú". (Ironikus módon roppant kellemes :D ) Mivel az ilyen gyertyák is közkedveltek, ez egy tuti ötlet volt, a figurával ellentétben itt az egyediség biztosíték volt arra, hogy mindenkinek új szerzemény legyen.

A következő egy természetes szappan, aminek szintén jó az illata, viszont elég férfias. Ennek azért örülök, mert általában mi nők vagyunk kitüntetve az ilyen dobozokban, pedig egy pasi is ugyanúgy rendelhet ilyeneket. Ráadásul a Trónok harca témával erre extrán számítani lehetett, szóval szerintem klassz, hogy végre a másik nemre is gondoltak. Bár persze kézmosónak egyformán jó mindenkinek. :)

Találtam még egy Stark ház - Rémfarkasfej kulcstartót, ez elég jó minőségű, fémből készült, de szerencsére nem túl nehéz, egyszóval ideális. A témakártya szerint ennek Targaryen illetve Lannister megfelelője volt.

Alulra jól elbújt egy csomag matrica, elég sok lehet benne, mindkét oldalán vannak, ebből például a Vastrón kimondottan nagy méretű.

Az utolsó dolog, vagy inkább dolgok 5 db könyvjelző egy-egy ház címerével és jelmondatával. Így pont mindegyik eddig megjelent nagy regényre jut egy. :) Szépen kivitelezettek és minőségiek, szóval nem is fognak hamar tönkremenni.

Összességében jó doboz volt, bár egy kicsit lehangol hogy gyakorlatilag a főbb elemek ugyanazok, mint amik a Gyűrűk Ura dobozban is voltak (bögre, funko, könyvjelző, kulcstartó), egy kicsivel több változatosság lehetett volna, mert így a következő mega doboznál tuti az lesz az első gondolatom, hogy abban is biztos ezek lesznek. Azért mindenképpen kiemelem, hogy a két legfontosabb dolog, amit a Középfölde csomagnál kifogásoltam: a könyves gyertya és az apróságok hiánya, orvosolva lett, ez mindenképp nagy pozitívum. Annak is örülök, hogy láthatóan mindent megtettek azért, hogy bárki akármelyik háznak is szurkol, az kapjon valami ahhoz kapcsolatosat. Nálam ugyan többségbe kerültek a Starkok, míg Lannisteres csak az egyik könyvjelző volt, ez nekem így éppen tökéletes.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a következő megaBubble témája, de nem 100%, hogy meg is fogom venni. Jelenleg még egy dobozra várok, szintén a BubbleBooktól, a májusi light dobozt, Dzsinnek és szellemek témában.

Korábbi doboznyitások:
Világok Lángja - Harry Potter
Bubble Book - Középfölde
BubbleBook - Áprilisi light

 

Megjegyzések